Springa på Skåneleden

I våras bestämde jag och M att vi skulle springa på Skåneleden i sommar. Vi bestämde oss för att springa på Österlen från Ystad till Brösarp. Det skulle bli runt 90 km och vi skulle göra det på två dagar.

Vi hittade ett fint gårdshotell som heter Sjöbacka gård i Skillinge som ligger halvvägs på vår sträcka. Här mötte vi ett underbart par som drev denna mysiga gård med havet åt ena hållet och solnedgången åt andra.

DSC_0040

Första dagen körde vi till Brösarp för att ställa bilen. Tog bussen till Ystad där vår resa började på allvar. Efter två kilometer upptäckte jag att min ena vattenflaska läckte. Inte bra!!! Detta är en mjuk flaska, som en påse, och det sprutade verkligen ur den. Bara att tömma och springa vidare förbi Nybrostand, Kabusa skjutfält och upp på Hammars backar och Kåsebergaåsen som vi delade med får och kossor.

DSC_0050

DSC_0059

DSC_0061 (1)
DSC_3705

Vi sprang förbi Ale stenar och vidare ner mot Kåseberga där vi kunde köpa lite käk och dricka. Det smakade underbart. Värmen tog hårt på oss och det gick åt mängder med vatten. Som tur var kunde vi fylla på lite varstans.

DSC_0069

Efter Kåseberga blev det till att springa på stranden full av klapperstenar. Vackert men svårsprunget.

DSC_3717

Vår färd fortsatte förbi Löderups strandbad där vi pausade för att svalka fötterna i havet. Rundade Hagestads naturreservat och vidare till Sandhammaren. Här var det strandlöpning i mååånga kilometer och efter ett tag bestämde vi oss för att svalka hela kroppen. Ett dopp i sport-BH och trosor fick det bli. Det var riktigt kallt i vattnet men så skönt att svalka en ganska överhettad kropp och spola bort en del av saltet från svetten. Ny tröja och nya strumpor gjorde susen. Ny energi och vi kunde fortsätta de sista kilometrarna till Skillinge.

DSC_3726

Dag ett slutade på 45 km 🙂

DSC_3729

Dag två började med stela och trötta ben men som efter några kilometer fattade att det var löpning som gällde även idag. Det var ganska tråkig löpning på cykelväg den första biten men det kändes bra för benen att få mjukstarta. Vi sprang förbi Brantevik och upp till Simrishamn. I Baskemölla bjöds vi på vatten av snälla barn. Vi hade tänkt käka där men det var inte öppet. Skit också, hur löser vi detta? Vi måste ha mat. Sprang vidare och köpte några päron utmed vägen. Efter ett tag kom vi till Viks golfbana. Vi hade inget annat val än att svettiga och äckliga gå in på golfrestaurangen och köpa varsin macka. Vi kände inte oss helt bekväma så vi gick ut på parkeringen och käkade 😉

DSC_3733

Vidare till Rörum där vi såg familjen Mandelmanns vindkraftverk och över Stens huvud. Måste säga att det gick väldigt lätt att ta sig över Stens huvud. Det kan vi nog tacka vandringarna i Norge för. Stens huvuds 97 möh var ingen match 😉
DSC_0083

Väl komna till Kivik stannade vi och åt glass och badade. Ännu kallare i vattnet idag men skönt för kroppen att bli svalkad så vi kunde fortsätta förbi Vitemölla.

DSC_3740

DSC_3741

Vid Haväng svängde vi från havet och fortsatte färden över backarna till vårt mål i Brösarp. Dag två slutade på 48 km vilket innebär att totala sträckan vi sprang var 93 km.

DSC_3758

Väl hemma fick vi fira med barnen. Dagen efter var det till att masa sig upp tidigt ur sängen för att skjutsa S till orienteringstävling. Då var jag inte jättesugen på att ta på mig skor så det fick bli flipflops 🙂

DSC_0096

 

 

Ha nu en underbar dag!!

Kramar Annelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *