Recept på Marknadnougat

Jag köper alltid marknadsnougat när jag är på marknader så när jag för många år sedan fick ett recept på marknadsnougat av min kära kusin blev det ett måste varje jul. Nu bjuder jag dig på detta recept på marknadsnougat. Håll till godo 🙂

julbild-5-m-logga

Du behöver:

6,5 dl vetemjöl

4 dl florsocker

1 dl kakao

6 dl strösocker

125 g kokosfett

1,75 dl vatten

Gör så här:

  1. Sikta vetemjöl, florsocker och kakao i en rostfri bunke och blanda.
  2. Koka upp strösocker, kokosfett och vatten i en kastrull.
  3. Häll sedan den varma röran över de torra ingredienserna och rör ihop snabbt innan smeten stelnar. (Här får man vara lite rask)
  4. Bred smeten direkt över en bakplåtspappersklädd plåt eller form.
  5. Låt stelna och skär sedan i bitar.

För att hitta fler recept gå in på Kategori Recept så hittar ni alla recept jag delat med mig av. Nu har det varit mycket fokus på recept inför julen men det kommer att fyllas på med andra recept också efter hand.

Kram Annelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *