Kullaberg

För två år sedan var vi i Norge på sommaren. Vi vandrade i fjällen, åkte skidor på Galdhöpiggen (sommarskidåkning på glaciär) och körde runt och upplevde massor. Vi älskade denna semester och barnen har tjatat om att dom vill dit igen så vi har bestämt att vi ska dit i sommar. Men i väntan på denna semester tog en liten minisemester i långhelgen som gick. Vi åkte till Kullabergs naturreservat och vandrade. Det var en fantastisk natur och upplevelse.

DSC_0305_1

För er som inte har koll på vart Kullaberg ligger så kan jag meddela att det är ett utav ”hundöronen” som sticker ut i nordvästra Skåne strax ovanför Helsingborg. Man kan ibland se havet på båda sidor om sig. Det är ganska kuperat och eftersom det är ett naturreservat låter man skogen växa vilt. Det medför att det ibland känns som man går i en djungel.

DSC_0307_1

Längst ut på Kullaberg ”Smygen” finns en fyr. Här finns också möjlighet att köpa glass vilket vi gjorde 🙂

DSC_0317_1

På vägen tillbaka gick vi ner till en strand som kallas ”kärringmalen” och här fanns fantastiska stenar.

DSC_0335_1

DSC_0339_1

Kolla denna som ser ut som ett hjärta.

DSC_0337_1

När man kom upp på höjderna hade man fantastisk utsikt över både hav och det för övrigt platta landskapet med de vackert gula rapsfälten.

DSC_0350_1

Efter vår hela 16 km långa vandring sög det lite i magen. Buffé på kinarestaurang blev vår räddning. Vi spenderade natten på hotell i Helsingborg.

DSC_0352_1

Morgonen efter turade vi över till Helsingör. Vandrade runt det vackra slottet Kronborg.

DSC_0359_1

Det var en superhärlig förmiddag med klarblå himmel och vacker utsikt (man ser ju Sverige därifrån 😉 )

DSC_0365_1

Avslutade med en Pölse på torget och åkte därefter hem. Alla var nöjda och när vi frågade barnen vad som var bäst med vår minisemester svarade dom i kör VANDRINGEN!! Det bådar ju gott inför Norgeresan 🙂

Nu är det bara några dagar kvar till min stora utmaning, Stockholm Marathon och jag måste säga att jag är lite nervös. Vet inte riktigt varför men jag tror man är mest nervös för smärtan och mattheten som följer för löpning i sig är ju inget svårt. Det är bara att sätta ena foten framför den andra hela tiden 🙂

Kommer du att utmana dig själv denna vecka?

Kram Annelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *