Julfint i alla rum

It´s beginning to look a lot like Christmas!!! Nu börjar det bli julfint i alla rum. Granen står på plats och S har klätt den fint.

julbild-1-m-logga

Tända ljus med trevligt budskap 🙂

julbild-2-m-logga

Och alla dofter som sprider sig i huset. S har satt nejlikor i apelsin och de luktar underbart varje gång man går förbi.

julbild-6-m-logga

Igår tog vi även ett tag och gjorde massor av julgodis. Körde några gamla klassiker men testade även nya recept. Vissa blev bra. Andra slutade mindre bra.

julbild-4-m-logga

Vi gjorde tex marknadsnougat. Detta är något vi alltid gör till jul. Kommer att dela med mig av receptet. De är smaskens 🙂

julbild-5-m-logga

Vi provade också att göra Marshmallowgodis med pistagenötter och pepparmintsolja. Tror receptet kommer från MedMeratidningen. Detta kommer inte bli en ny favorit. Smakade bara konstigt. Inte äckligt men heller inte gott.

En annan miss jag gjorde var när jag skulle göra fransk nougat. Man skulle koka upp socker och sirap till 150 grader. Blev lite snopen när jag upptäckte att vår termometer (använde stektermometer) bara kunde mäta upp till 130 grader. Det blev en gissningslek efter det och jag gissade nog inte så bra för nu ligger nougaten i en burk och har sjunkit ihop till en stor massa 🙁

Något annat nytt jag provade som blev gott var vit jultryffel. Kommer att dela med mig även av detta recept.

julbild-8-m-logga

Så här dan före dan före dopparedagen kan jag ändå konstatera att det mesta är klart inför julen och det känns riktigt bra. Hoppas ni också kan slippa undan stressen och njuta och vara glada.

julbild-7-m-logga

Många kramar Annelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *