Filt, filt och filtar

Jag gillar filtar. Har alltid en filt över knäna när jag sitter i soffan. Man kan tro att jag är 70 år men så är det inte. Jag har därför virkat några filtar. Den filt jag är mest nöjd med själv är Vinterfilten Felix där jag själv designat Rutan Line.

Vinterfilten Felix 7

Men den filt jag använder mest själv är Höstpläden Hedda som är virkad i ränder med lite olika tekniker. Gillar färgerna och strukturen i denna filt.

Höstpläden Hedda 1

Min son ville ha en filt där han valde färgerna. Det blev Filten Casper som är virkad i Block Stitch.

Filten Casper 2

Såklart ville min dotter också ha en filt där hon fick välja färgerna och mönster. Det blev Filten Torgny  som är en stor mormorsruta med ränder på kortsidorna.

Filten Torgny 3

Sist men inte minst virkade jag en ”godisfilt” (färgerna är så härliga) till min underbara vän som fyllde 40 år. Det var stolpar med ränder utav korsade stolpar och heter Filten Jennie.

Filten Jennie 2

Mönster eller beskrivningar till alla dessa hittar ni gratis i min web-shop på http://www.lyckakerndesign.se

En del som jag pratat med tycker att virkade och stickade filtar är för tunga. Vad tycker ni? Jag håller med om att de är ju betydligt tyngre än en fleecefilt men jag gillar att de är tunga. Det blir som en stor kärleksomfamning. Någon har lagt ner mycket tid och kärlek på en hemmastickad eller virkad filt. Den ska kännas.

Lämna ett svar