Ett liv utanför ekorrhjulet

Jag hade bestämt att lägga ner bloggen. Tycket den stressade mig men efter några månaders vila från den visade det sig att jag saknar den lite. Jag har därför bestämt mig för att göra ett nytt försök. Problemet var nog att jag tyckte den blev för spretig. Skrev om allt och inget och jag hade ingen riktig plan. Därför kommer jag nu att ändra koncept. Jag kommer att skriva om hur vi lever vårt liv delvis utanför ekorrhjulet och hur vi då gör för att klara oss på mindre pengar än vad två lönearbetare tjänar.  Jag har därför bytt namn på bloggen till Lyckåkern Hippielife. Nedan förklarar jag varför.

För drygt fyra år sedan valde jag att hoppa av ekorrhjulet. Jag tänkte inte i dom banorna då, jag bara gjorde vad som kändes rätt för mig. Jag startade företaget Lyckåkern Design som jag än idag driver. Jag säljer garner på nätet och designar virkmönster. Några dagar i veckan har jag massage. Man kan säga att jag har kört down shifting. Ett begrepp jag alldeles nyligen fick höra talas om och hade ingen koll på att det var detta jag gjorde.

Vem är då jag? Jo, jag är en hippie på 41 år. Är gift och har två barn som är 15 och 12 år och söta dalmatinern Luna på 8 månader. Vi bor i en 60-talsvilla i en liten by i nordöstra Skåne.

Jag brukar säga att jag är född försent. Jag tycker nämligen mycket om att göra sådan man var tvungen att göra själv förr. Jag är väl lite gammaldags av mig. Jag bakar allt bröd vi äter, jag odlar så mycket jag kan, jag handarbetar, jag saftar och syltar osv.  Jag gillar att kunna ta hand om mig och min familj av saker som moder natur ger oss. Jag har pga detta blivit kallad hippie flera gånger och därför har jag döpt både bloggen och mitt instagramkonto till @lyckakern_hippielife. Lyckåkern heter fastigheten vi bor i.

lantbrod-3-m-logga

Jag har en liten dröm om att kunna bli självförsörjande på frukt och grönt några månader om året. Där är jag inte än. Vi bor inne i ett villakvarter med en tomt som har väldigt mycket sten i marken (jag menar VÄLDIGT mycket). Det går inte att slå ner ett spett utan att stöta på en sten. Vi har inget växthus (men jag drömmer om ett varje dag). Vi har långt kvar till att bli självförsörjande men ändå kommit en bra bit på vägen. Ni kommer att få följa med på resan här.

DSC_0135 (1)

En stor del i mitt liv är löpning. Jag tycker om att springa och gärna långt. Jag gillar skogen och älskar att ta med lite vatten och energi och ge mig ut på äventyr med löpardojjorna på. Det är svårt att undvika att inte ta upp löpning och friluftsliv som ämne ibland men bara när det är något utöver det vanliga. Dessutom håller dottern på med orientering så det läggs lite tid på det också.

DSC_3729

 

Anledningen till att jag vill fortsätta blogga om vårt liv är att kanske kunna inspirera någon, någon som inte riktigt får ihop pusslet med lönearbete, barn, värderingar osv. Någon som inte trivs med stressen och pressen och vill göra något annat. Kanske funderar på ett liv utanför ekorrhjulet. Vårt sätt är ett sätt. Inte det enda sättet.

Varmt välkommen till min ”nya” blogg.

Kram Annelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *